söndag, september 19, 2010

Valvaka i Väsby
30 -35 valarbetare samlade, i spänd väntan på resultatet. Vi har känt medvind i Väsby, vi tror på ett ökat valdeltagande, men känner vi rätt?

Totalt har vi genomfört 11 000 samtal i Upplands Väsby, det betyder att vi har knackat på nästan varannan dörr. Och vi har talat med en tredjedel av väljarna.
Återstår att se om allt hårt arbete lönat sig.

Men vi har med oss tusen solskenshistorier om enskilda männsikor som gått en extra bit för att hjälpa till. Som spontant själva agerat på internet, som delat valmaterial, gått omkring med knappar och tröjor och på eget bevåg hjälpt till.
Som lagat nedrivna affischer åt oss.
Som kommit på grillfester och som mött oss med ett leende och en tilltro, och ibland ett tydligt uttryck för hopp. Hopp om en bättre framtid. Hopp om ett samhället där fler ges möjligheter.
Oavsett hur det går nu om ett par timmar, så hoppas jag vi ska kunna möta alla de där förhoppningarna. Och en sak har jag lovat mig själv, att knacka på dörren hos människor och samtal om viktiga frågor är fruktansvärt lärorikt, så det ska jag försöka fortsätta med, också mellan valrörelserna.
Dessutom är det roligt. vansinnigt roligt!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Finns det någon rättvisa i kommunen så får flera av Er anmäla Er till arbetsförmedligen i morgon...

Eva sa...

Vi gör detta på vår fritid. Flera har använt semesterveckor på valarbete.
Vi har arbete allihop, men inte i kommunen.

Vad gör du käre anonym, med din dyrbara fritid? Lägger du din tid på något samhällsnyttigt som föreningsverksamhet, idrott eller politik?
Eller tillhör du dem som sitter på bänken och ser på?