fredag, september 03, 2010

Nu ökar vi tempot!

I dag berättar SvD att det rödgröna laget ökar. I en regional egen mätning i Stockholmsregionen är tempot högre än så, vi knappar in med fart!

Det kan bero på att vi nu knackar dörrar i hela regionen, 100 valarbetare eller fler är ute varje kväll i direkta, möten med väljarna där ni finns - i bostadsområde, affärscentra, på arbetsplatser.

Alternativen är tydliga.
Vi vill satsa på barn, ungdomar, på sjukvård och skola och dessutom förbifart Stockholm, kollektivtrafik och lägre taxa för buss, för förskola och maxtaxa i hemtjänst och a-kassa.
Men framförallt vill vi satsa på jobben - fler i arbete genom ett ROT-avdrag värt namnet, dvs rusta upp miljonprograms-områden inte bara villor, ge RUT-avdrag eller rättare sagt maxtaxa till de som behöver det bäst - nämligen de som behöver hemtjänststöd.
Fler utbildningsplatser i vuxenutbildning, på högskola och en särskild satsning på ungdomar - var fjärde ung står utan jobb idag! Det är en skandal att ha en regering som låter sig nöja med det.

Vad alliansen vill? Sänka skatterna.

(PS. I tunnelbanan rullar en kampanj som är så fylld av sakfel att man tar sig för pannan. Det vill säga, moderaterna ljuger medvetet. ÅS fruktansvärt okunniga kan det inte vara.

Fakta;
Vi socialdemokrater vill ha förbifart Stockholm, det är ingen hemlighet att vi slagits för det i evigheter. Och alltid stött på patrull därför att moderaterna satt käppar i hjulet för breda överenskommelser. Skillnaden är ju den att vi vill satsa på kollektivtrafiken, också. Fler tåg, fler bussar, billigare biljetter och enhetstaxa, samt bättre underhåll - som det är nu kan man ju inta fortsätta med tåg som inte går så fort det snöar lite.

Vi socialdemokrater införde vårdgaranti och fritt val så att man kan välja inte bara sin doktor, utan vilket landsting man vill. Det så kallade fria vårdvalet har nu lett till att sjuka, gamla i Upplands Väsby till exempel inte har något alternativ längre. Det finns bara privata sjukvårdsinrättningar. 100 procent av apoteken är också privata vilket leder till att sjuka kan få åka runt i halva Stockholm för att hitta ett apotek som har just deras medicin. Och vårdval Stockholm har lett till att pengar stals från de bäst behövande i förortsområden till Östermalm och Danderyd.

Sen kommer nu mycket riktigt den gamla vanliga högerskrämselkampanjen: Skattechock...

Så jag upprepar vad vi talar om nu med betoning på Upplands Väsby:

Höjd fastighetsskatt kommer att beröra de 36 hushåll i Upplands Väsby vars hus har taxeringsvärde på över 4,5 miljoner kronor. En majoritet av hushållen får sänkt skatt med S, därför att vi tycker det är orättvist att hyresrätter och bostadsrätter ska beskattas hårdare än villor, resten kommer inte att se någon förändring alls.
Vi kommer att sänka straffskatten för pensionärerna. Det handlar om nästan en tusenlapp i månaden för väldigt många pensionärer.
Vi kommer att höja skatten med 25 öre, motsvarar 63 kronor för dig med en inkomst på 25 000 kronor. De pengarna går raka spåret till barn, unga och äldre i behov av hemtjänst till exempel.

Ingen mening att bli förbannad på lögnerna som moderaterna sprider i tunnelbanan - man kan lakoniskt konstatera att när argumenten tryter så skriker man högre. Gallskriker moderaterna - och det gör de ju - så kan man alltså börja ana ugglor i mossen, inte sant?

Läs också vad Peter, Kulturbloggen, och Åsa Westlunds eleganta avklädning av alliansen.

Andra bloggar också intressant om , , , , , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Här var din bloggnamne! Tack för upplysningen och givet ska det röstas! Hoppas att du inte haft problem med din blogg, jag har inte haft några av dina besökare iaf! Men vi kan väl upplysa dem som kommer fel på ett vänligt sätt så löser det sig nog! Ha en fin kväll!
Kram Helen

Eva sa...

inga problem alls vad jag känner till! vi ses!

Tryggve sa...

Bostadspolitiken känns alltför avgränsad. Det handlar inte bara om det ska byggas hyresrätter eller bostadsrätter. Bostadsrätter medför fler problem än de som man normalt talar om. Att bo i bostadsrätt ger oftast inte mer inflytande (utom för styrelsen) än för dem som bor i hyresrätt. Boendemiljön måste förbättras, och inte minst för dem som bor i bostadsrätt (se: Bostadsmyndighet, valfråga 2010).

Tanken med ägarlägenheter var god men det är med besvikelse jag kan konstatera att ägarlägenheterna inte innebär någon förbättring utan snarare bara spär på problemen.

Idag brister regelverken på ett sätt som gör det fullt möjligt för varje styrelse i en bostadsrättsförening att dölja i princip vad de vill för medlemmarna. Det finns som regel ingen insyn och inget inflytande för den som bor i bostadsrätt, trots att man är både medlem och delägare i föreningen. Hur rimligt är detta?

Lagar måste förändras så att bostadsrättshavare får något att säga till om i stället för den oligarki som råder i föreningarna!