onsdag, september 22, 2010

Emelie III

Dagen efter valet får Emelie och hennes mamma, vid det här laget rikskändisar, beskedet att det inte alls blir nån omprövning.

Jag hörde Emelie för en stund sedan på nyheterna berätta att de hamnat i ett moment 22.

Emelies mamma är inte "färdigrehabiliterad" eftersom hon inte har påbörjat någon rehabilitering eftersom hon är för sjuk för att gå på rehabilitering och då kan hon ju inte behålla sjukförsäkringen eftersom den kräver att man ska pröva rehabilitering först.

Vad är det för puckat system?

Men om systemet är puckat, så var verkligen, verkligen, moderaternas försök att måla ut Emelie och hennes mamma som nån slags hemska kommunister ännu värre. Precis som de lyckades tysta doktor Jörn, han som fick en stroke och som skulle tvingas säga upp sig som deltidsläkare för att söka heltidsjobb på Samhall.

Och när det inte bet att få igång en så kallad motspinn, så påstod de att det kommit fram nya uppgifter och ett möte planerades till veckan efter valet om dessa nya uppgifter. Så då tystnade medierna ett par dagar över valet.

Och det visade sig vara lögn, blå dunster, falsarier.

Men var är de vassa journalistfrågorna till Fredrik Reinfeldt idag, tisdag, när Emelies och Annica Holmquists liv är förstört och det visade sig att systemet verkligen är så perverterat som de försöker beskriva och när det visade sig att vid kommande årsskifte kommer ytterligare 40 000 att kastas ut ur sjukförsäkringen?
På varje Emelie eller doktor Jörn som vågar tala finns det 10 000 som inte kan , inte törs.

På grund av ett system som inte håller måttet på grund av felaktiga politiska beslut. Eller ännu värre, på grund av medvetna politiska beslut.

Och.
Emelie hade mod, civilkurage och mod, att säga ifrån. Men läs nu hur hon bemöttes av vissa.

Inte underligt att Sverige inte bara blivit kallare utan mycket mycket tystare. Den som säger ifrån en gång och bemöts på det här sättet riskerar förstås att tiga senare.

Tredubbelt skäms ni som försvarar ett system som tar ifrån människor all deras värdighet och frihet. Skäms ni som smutskastar, baktalar, råskäller istället för att stödja och supportera människor i nöd. Vad gör ni om en man faller överbord, kastar stenar i huvudet så att han drunknar lite till?
Och tredubbelt borde de skämmas som har det politiska ansvaret för ett samhälle så kallt, så isande kallt.

Inga kommentarer: