måndag, september 20, 2010

Dagen efter startade valrörelsen 2014

Klart man deppar. Väljarna har sagt sitt, och det gick inte vår väg.

Ok. Skyll er själva har jag lust att säga. Eller bli efterilsk på mediabild och annat energikrävande, livskvävande.

Så jag bröt ihop. Och gick vidare.

Det tog ett par timmar och kanske Energin i att riva ned affischer, kasta skräp, städa ur ett val hjälpte lite.

Hörni -alla ni och alla vi som tror på de socialdemokratiska värderingarna och ideerna.
Alla ni som röstade S.
Alla ni som spontant hört av sig med ord som uttrycker besvikelse och sympati och inte minst alla ni många som gjorde att valrörelsen 2010 blev den absolut roligaste, vitalaste, och mest effektiva valrörelse jsg fått vara med i - och alla ni som hängde på i bloggar, bar knappar, delade material deltog i nattliga raider för att affischera eller fixade kaffe till valsedelsutdelarna.
Ja också alla ni som inte röstade S eller rödgrönt men ändå uttryckte uppskattning eller sympati med ett leende och ett "beklagar men..." och om ni skulle ångra er om det visar sig att alliansen inte levererar det du drömde om, så lovar jag att vi ska komma till mötes med samma värme eftersom signalen du skickade var ganska klar - "nej, ni förtjänar inte mitt förtroende, ännu."

Kort sagt, alla ni som i stort och smått bidragit och nu bidrar till att vi har förnyat socialdemokratin och återfunnit folkrörelsesjälen. Alla ni ungdomar som kom in med skratt och påhitt och energi och livsglädje. Alla ni seniorer som skrattat minst lika befriande högt och härjat med i allt det som en valrörelse kan rymma, och med mycket oändligt värdefull tid och erfarenheter som knappast låter sig dokumenteras, arkiveras, men föras vidare i handling och gärning.


Men också du som hörde av dig under valdagens eftermiddag med ett kort meddelande - du, efter vårt samtal har jag ändrat mig, och jag röstade idag på dig. Stort och smått som betyder oerhört mycket för alla dem som kämpat i flera månader med en valrörelse som nu fortsätter.


Tack.
Låt oss nu göra gemensam sak så här dagen efter.
Låt oss bryta ihop och gå vidare.
!
Eva

2 kommentarer:

anneli1111 sa...

Kloka ord Eva!
Nu är det framåt som gäller mot 2014 och detta gör vi tillsammans.Kramar
Shoja o Anneli

Eva sa...

Kram tebax! Det är himla kul att ni har kommit med i vårat gäng, hoppas vi ska kunna hitta på mängder av bra och roliga saker under kommande år. Trots allt. Eller snarare: just därför!