lördag, augusti 28, 2010

Valrörelse sedd inifrån


Läste i lokaltidningen om moderaternas dörrknackning och "samtal med allmogen", i artikeln under meddelar tidningen att S "smyger" upp affischer. Det där smygandet i rubriken verkar komma sig av att några moderater har blivit sura för att de tog fel på datum.
M berättar stolt i tidningen att de knackat på 70 dörrar. Det tror jag inte på. Jag tror de knackat på många fler dörrar än så.

Eller så har de tappat bort en hel vecka, i resten av landet så affischerade exempelvis alla partier inklusive M redan förra helgen.
Det stod till och med i riksmedierna om hur moderaterna tubbat stadsbyggnadskontoret i Stockholms stad att köra bort SSU från Sergels torg så att MUF kunna lägga beslag på samtliga platser för sin affischer.
Nå, SSU konstaterade att MUF gjorde vad de skulle ha gjort om de fått chansen och gick vidare. Och nu vet man ju vad man kan använda sina kommuntjänstemän till tydligen.

I alla fall:
I lokaltidningen beklagar sig anonyma röster från moderaterna i Upplands Väsby över att vi affischerade en vecka före dem och "på de bästa platserna".
Så i hela landet affischerar alla partier den helg som börjar med 19 augusti klockan 17 - en månad före valdagen alltså - utom i Upplands Väsby där Moderaterna kommer en vecka efter alla andra. Och har knackat på hos 70 medborgare, jättebra jobbat alla fyra!

Vi hade igår knackat drygt 2000 dörrar, så här den första veckan i valrörelsen, och dessutom genomfört mängder av samtal på gator och torg i Upplands Väsby.

Vi har nu också presenterat vårt handlingsprogram, med drygt 60 skarpa förslag för Upplands Väsby. Alla de förslagen har kommit fram i dialog med människor som bor och verkar i Upplands Väsby.

M har kommit med två förslag hittills. Ett som de stal från oss, förslaget om seniorernas hus som vi kallat för Pensionärernas hus och så har en del storvulna planer om att bygga 3500 lägenheter i vad de kallar Väsby sjöstad. Det säger vi nej till men vi tycker man ska bygga en hel del på andra ställen i kommunen än runt badplatsen i Kairo.

Valrörelsen är igång. Och vi har fantastiskt roligt tillsammans när vi jobbar med den.
Det unnar jag våra politiska motståndare också, de verkar inte ha det så kul när de tjurar över affischeringsfrågor.

1 kommentar:

Martin sa...

Gör din röst hörd på Valresultatet
http://www.valresultatet.se