tisdag, augusti 03, 2010

Det drar ihop sig till århundradets jämnaste val?

Har ägnat en del av dagen åt valplanering - och hörde häromdagen en glad väljare som uttryckte sin bestämda uppfattning om viktigaste valfrågan för just henne:
Jag tänker rösta taktiskt!
- ???, undrade reportern.
- Jag tänker rösta så inte Sverige-demokaterna får något att säga till om i riksdagen, svarade damen.

Det finns egentligen bara en tydlig garanti mot att ge Sverigedemokraterna inflytande i folkvalda församlingar; rösta på S:
Vi lovar att inte någonstans, inte under några omständigheter och aldrig någonsin försätta oss i ett beroende till SD.

Tyvärr har inte moderaterna haft guts att säga samma sak, och de har dessutom en historia i branschen. Glöm inte, glöm aldrig någonsin, vem det var som släppte fram Ny demokrati till en aktiv vågmästarroll.
Carl Bildt.
Resten var då som nu en läpparnas bekännelse före ett val, men det är hur man agerar som avgör.

Aftonbladet idag konstaterar att det är jämnt mellan blocken.
Sant.
Det är otroligt jämnt just nu. Men det är också sant att vi socialdemokrater behöver ta och spotta i nävarna, räta på ryggarna och slåss för de värderingar vi tror på helt enkelt. Vi behöver rycka upp oss lite, flera av oss, och tala högt och tydligt om vad vi vill åstadkomma.

För, vill vi så kan vi i det rödgröna laget vinna - vi som står för en idé om att ett jämlikare samhället är smartare, rikare och bättre än ett samhälle där klyftorna ökar.

Just nu planerar vi som sagt. I den här bloggen kommer från och med nu alltmer handla just om valet och valrörelsen i Upplands Väsby.
Välkommen tillbaka och följ vad som händer!

Inga kommentarer: