torsdag, juni 10, 2010

sex procents ledning och 100 dagar till valet

Gårdagens opinionsmätning bör ha skakat om allianspartierna; sex procents ledning för oppositionen i SCB, som är den traditionella giganten bland opinionsmätningar.
Det är en bra nyhet för oss som vill byta regering, och åter kanske som en betryggande ledning men det finns en väldigt enkel bra regel att följa i alla valrörelser: det är resultatet på valdagen som räknas.

Valet 2010 kommer att bli en oerhört jämnt. Därför räknas varje minut vi kan åstadkomma för att samtala med väljarna, varje möte, varje blogginlägg, varje telefonintervju, varje knackad dörr kan vara det där lilla extra som avgör valet.

Jag är alldeles övertygad om att vi har chansen även i Stockholms län att få till ett regeringsskifte - och det skulle behövas av följande skäl:

I landstinget:
vårdköerna.
enhetstaxa på pendel och tunnelbana

I varenda Stockholmskommun:
bostäder som också ungdomar har råd att bo i
kvalitet i skola och förskola
satsning på de äldsta och på de unga

samt sänkt fastighetsskatt på bostadsrätter och hyresrätter

aha -det trodde du inte?
Jodå - de flesta får sänkt fastighetsskatt med en rödgrön regering. Men visst; i Upplands Väsby finns det 36 hushåll som kommer att få höjd fastighetsskatt. Det är de som har hus taxerade för mer än 4,5 miljoner kronor, som kommer att få betala skatt för den del som överstiger den gränsen.

Men det viktigaste skälet till att vi behöver en ny färdväg är förstås satsningen på jobb. Var fjärde ung går utan fast arbete.
  • 100 000 fler jobb, praktik och utbildningsplatser, varav 40 000 nya utbildningsplatser med bl.a. utbyggd högskola och arbetsmarknadsutbildning
  • Sänkta arbetsgivaravgifter med sex miljarder riktat till småföretag; generell nedsättning
  • Stora investeringar i infrastruktur, bostäder och klimatomställning
  • Konkurrenskraft Sverige med framtidsprogram, turisminvesteringar och forskning

5 kommentarer:

Erik L sa...

Sex procentenheter är det ju till och med.
Inte sex procent.
Och det är ju ännu bättre... ;-)

Anna Vikström sa...

Jättebra inlägg Eva!

Anonym sa...

Då har du nog glömt det självmål som dina partikollegor gjort när det gäller att fördröja byggandet av Förbifart Stockholm. Vad jag har förstått har det retat upp ganska många väsbybor och många jag har varit i kontakt med väljer att lägga sin röst på partier som inte är ute för att göra det svårt för redan stressade barnfamiljer. Lycka till...

Eva sa...

Mig veterligt pågår planeringen av Förbifart Stockholm enligt plan och vi är eniga i det rödgröna laget om en folkomröstning.
Är det ditt enda argument? Då har jag tre till:
Vi lovar att satsa även på pendeltåg, kollektivtafiken och bussarna
Höghastighetståg.
Samt skatterabatt för vindkraft.

Alliansen lovar att... `? Behålla allt som det är kanske, om man inte kan privatisera lite till förstås.

Anonym sa...

...hmm då menar du att ni skall fortsätta lägga pengar på prospektering av Förbifarten fram till 2012 och sedan eventuellt ta beslutet att inte genomföra. Det känns för mig som om det kan bli ganska mycket pengar i sjön. Prospektering och planering av stora infrastrukturprojekt är dyrt. Jag tänkte kommentera Förbifartenytterligare en gång på bloggen Ditt Väsby.