lördag, maj 15, 2010

Vad centern borde göra med sina miljarder


Centerpartiet går från klarhet till klarhet.

1. Ni minns kanske Maud Olofssons förslag att man skulle få dra av skatt för att gå ut med (någon annans) hund, så kallat HUT-avdrag? Och att "bara fantasin sätter gränser för vad man borde kunna få dra av skatt för".

2. Nu kommer CUF med sin kampanj "Knulla facket forever" som man skulle kunna förledas tro är ett ondsinnat och lite studentikost anslag från en eller annan partimotståndare som förivrat sig, men det är det faktiskt inte. Läs alliansfritt! Huvudbudskapet är det välformulerade "Arbetsmarknaden är ett jävla skämt" och det kan man stundtals tycka när man hör somliga representanter för Svenskt Näringsliv uttala sig.

Den gamla folkrörelsebaserade partiet har helt flipprat ur kan man tro, eller möjligen infiltrerats av krafter till höger om högern, men kanske orsaken är väldigt mycket enklare:

Centern sålde ju alla sina tidningar för ett par år sedan för 1,8 miljarder kronor (!) och blev kolossalt rika.
Men slutade läsa.

Kanske Centern skulle starta lite studiecirklar för en del av sina pengar och fortbilda medlemmarna, och sina politiska ledningar, i några grundläggande ämnen som familjeekonomi, demokrati, historia och svenska språket?

Nä förresten, gör inte det.
De centerpartistiska sympatisörer som tror på att vi måste satsa på utbildning och småföretagarna för att skapa jobb, som tror på demokratiska värden, allmän hyfs i det politiska samtalet och ordning och reda på ekonomin kan rösta på oss istället. Då vet de vad de får, istället för clownnäsor, svordomar och Maud Olofssons fria fantasier.

5 kommentarer:

Björn Fridén sa...

jag tycker din lista över urflippade C-grejer avr lite väl kort. det finns mer. oändligt mycket mer.

Anonym sa...

CUF är som ett gäng dagisungar som surar för att de inför vuxenlivet inte får allt de pekar på som de kanske fick när de var mindre.

Pelle

Eva sa...

Instämmer, men den listan blir så patetiskt lång så man missar poängen.
Sveriges trollrikaste parti sänker sig till lågvattenmärken i kampanjer och retorik som jag hoppas kommer tydliggöra att centern övergivit sina kärnväljare för de hippa typerna på Stureplan.

Erik Rune sa...

Kanske är det värre än så, kanske det inte bara handlar om Stureplan. CUF skruvar upp tonläget mot facket och anställningstryggheten till en nivå som mera känns igen från det tidiga 1900-talet än från vår egen tid. Högerradikalt språkbruk i CUF-ledningen mot facket fortplantar sig givetvis nedåt i deras organisation och vilken form kommer det att ta sig där? CUF:s nya sätt att uttrycka sig kommer att förändra CUF ännu något mera i obehaglig riktning. Jag betraktar CUF:s val av svart som sin nya partifärg som ett illavarslande förebud.

Eva sa...

Den här Maud Olofsson boidrar sannerligen till debatten med nya grepp av samma fantasifulla natur - nu påstår hon att hon drömde mardrömar om ozonlagret när hon var tretton år, 1968. Det vill säga mer än tio år innan forskarna kom på sambandet. http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/06/juni-11-2010-maud-olofsson-upptackte.html

Och att tåget mellan göteborg och Borås går på 6,5 minut, ja kära nån, in your dreams...
http://www.alliansfrittsverige.nu/2010/05/maj-4-2010-boras-goteborg-pa-65-minut.html