måndag, maj 11, 2009

Back in business

Nuförtiden får man så konstiga handlingar från kommunkontoret.
"Affärsplan"
"Koncernresultat"
"Kundkoncept"

Jag förmodar att den moderatledda alliansen helt tappat fotfästet - först tror de att kommunen är ett slags företag.
När de sen kör alltsammans i botten - så försöker de dölja alltsammans i ett humbo-mumbo-tugg som de påstår är modernt. Jag tycker det alltsammans är barnsligt men tyvärr går den naiviteten ut över våra skolbarn, våra förskolor och våra gamla.

Verkligheten vid sidan av alla stolta "affärsplaner" är att på några få månader har ekonomin i Upplands Väsby vänt från plus tjugo miljoner till minus trettio.

Nu krävs gemensamt ansvar, men det stavas inte hemsnickrade företagsekonomiska organisationsmodeller nödtorftigt förklädda i kommunalpolitiska kläder, det krävs professionalism, medvetenhet, ansvar och politisk vilja.
Allt det saknas i dagens moderatledda allians. Rally-Janne alias Jan Holmberg (M), har kört i diket men har inte fattat det ännu. Men man kan ana att en del av hans passagerare har börjat bli rädda och rädslan kan yttra sig på flera sätt. Någon tiger, en annan skäller på tjänstemän, en tredje sprallar omkring och sprider rykten osv. Och rykten saknas inte, alla de rykten som sprids och som inte ortens lokablaskor vågar trycka, avslöjar obarmhärtigt en skuta på väg att sjunka, där inte heller vissa chefer orkar hålla masken längre.

Måndagen den 18 maj är det ekonomisk debatt i kommunfullmäktige i Upplands Väsby, i gamla "Medis", Kulturhuset kl 19.

Kom dit, eller se debatten via webbteve, och hör bortförklaringarna till:

  • Varför kommunens ekonomi brakat samman.
  • Varför ingen begriper de nya organisationsmodellerna.
  • Varför Hembygdsföreningen, simklubben, fadderbyn, stans rockare och ishockeyspelare, pensionärerna, valda delar av föräldrarna på östra sidan samt boende vid Wäckare äng i Runby, och elever i flera skolor är fly förbannade och varför ortens företagare baissat den nya politiska ledningen eftersom attityderna mot företagare har blivit sämre, inte bättre, under moderaternas framfart.
  • Samt förklaringen till varför ungdomsarbetslösheten exploderar, med en fördubbling på några månader smatidigt som kommunledningen resolut beslutat att inte satsa på vuxenutbildningen.

Jag hoppas vi slipper höra den här gången att allt är tjänstemännens fel.

Inga kommentarer: