onsdag, mars 04, 2009

Regeringens feminister hotar mansschauvinistiska företagare

Maud Olofsson och Nyamko Sabuni går idag till kraftfull... ja, eh, kraftfull var kanske att ta i, men lite grand bestämda är de i alla fall i DN Debatt idag:

"Vi vill ha in uppgifter från alla börsbolag om varför könsfördelningen i styrelserna ser ut som den gör så att vi kan gå ut till allmänheten med uppgifterna."

Allmänheten varnas!

Kanske blir det affischer? Eller en särskild hemsida? Eller ges det ut som böcker - det lär ju bli en ganska tjock bok i så fall.

För att understryka kraftfullheten så här några dagar före internationella kvinnodagen meddelar de två statsråden också att
"Redan nu utformar regeringen ett nytt styrelseutbildningsprogram för kvinnor. "

Kanske några kvinnliga arbetslösa metallarbetare kan få plats?

1 kommentar:

Kraxpelax sa...

Dumfeminismens sjaskiga taktikspel: för att dölja de verkliga missförhållandena, blåser man opportunistiskt upp alsköns icke-frågor till fullständigt orimliga proportioner, och den heliga Jämställdheten är standardskamgreppet härvidlag. Det som verkligen BETYDER något, dvs.folkets välfärd, beror naturligtvis i utomordentligt ringa grad på antalet kvinnor vid det extrema fåtalets köttgrytor; allmänhetens kuschade kvinnor förväntas dock identifiera sig med ifrågavarande miljardärskor, känna sig innerligt delaktiga, och härmed vara nöjda & belåtna; särdeles kraftfult framträder nu vår Allians såsom storkapitalets folkliga rättfärdighetsgissel. Det hela är egentligen bara för dumt att kommenteras, men våra politiker tillhör ju inte heller precis begåvningsreserven, eller hur. *skakar bedrövad på huvudet*

- Peter Ingestad, Solna