lördag, januari 10, 2009

Måtte alla bevara lugnet idag

Ska man tro Ekot är 8 000 samlade på Sergels torg i protest mot kriget i Gaza. 100 000 i London. Demonstrationer i eftermiddag planerade i Karlstad, i Malmö, Göteborg och säkert på fler platser.

Efter problemen i Oslo i förrgår finns det anledning att vara väldigt noga med orden och inte sprida rykten. Att protestera mot våldet och kriget är en självklarhet och att göra det som ett fredligt föredöme utan våldsamheter , att ställa krav på alla parter är viktigare än någonsin.
Alla, inte några.
Det inbegriper USA och Iran.

Eller för att citera Jan Eliasson som svarar på frågan om Hamas respektive Israels beslut att nonchalera FN:s säkerhetsråds resolution om eldupphör:
- I det här fallet så har båda avvisat resolutionen av olika skäl. Därför ska man utöva tryck på båda parter, säger förre utrikesministern Jan Eliasson.

Jag demonstrerar inte i dag. Men jag stödjer gärna Palmecentret och andra som gör konkreta viktiga insatser på plats för fred.

Sen går en tanke till alla vänner, israeler likaväl som palestinier, vars familjer, släkt och vänner befinner sig mitt i mardrömmen.

Inga kommentarer: