fredag, november 14, 2008

Tödde och Mödde ger sig in i mosa-Mona-kampanjen

Det här börjar bli en smula lustigt:

- Först påstod nån att det fanns en mosa-Mona-kampanj som ägnade sig åt vadslagning i kvällspress kring Mona Sahlins framtid som partiledare istället för att försöka seriöst förklara för ungdomar varför de ska vara med i facket. Eller i SSU Malmö, sa Mödde mitt i eftermiddagsfikat.
- Nehej sa Tödde, Det gör det inte alls. Håll tyst med dig du! Inte mosa-Mona-kampanj. Seriös kritik av klädval och sånt.

Sen har det där fortsatt i flera veckor. Krisen står för dörren och istället för att försöka öppna den fylldes luften av snäsiga yrmössor:
Tödde anklagades för att bedriva en mosa-mosa-Monakampanj mot mosa-Mona-kampanjisterna och eftersom Tödde inte var den har var för inte slog han genast hårt tillbaka med:
- Du försöker tysta demokratin din mosa-mosa-mosa-Mona-kumpan.

Då blev Mödde riktigt fly förbannad och förklarade krig mot mosa.mosa-mosa-mosa-Mona Sahlinisterna.
Han langade nu kepsen och fyra blogginlägg på rad med bevis för hur otroligt mosa-mosa-mosa-mosa-mosa-mossa-mosa-Mona-konspiratoriskt somliga verkar resonera.

En dag hände det sig att Mona Sahlin tittade in och undrade vad Tödde och Mödde egentligen grälade om.
- Han där är emot v!
- Nehejdu, det är han som är mot eh för menar jag, För v.

Mona tittade länge på Tödde och Mödde och la huvudet lite på sned, plirade på det där sättet som bara en Sahlin kan och sa:
- Jasså. Jaha, ja jag heter Mona och är för socialdemokraterna.

Så om ni nu undrar varför det blev bara en liten liten tummetott av den socialdemokratiska ideologiska debatten, rådslaget och till exempel den vårdkampanj sociademokraterna försökt driva i höst - fråga Tödde. Och Mödde.
De vet ju allt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skrämmande information i sista stycket. Om SAP inte kan vinna stockholmsregionen vinner vi inte regeringsmakten. Förra gången förlorade vi regeringsmakten p.g.a. det stora tappet i stockholmsregionen om jag inte läst VALU 06 och S.Holmberg helt fel.

Mvh
Klara

Bo Widegren sa...

Tödde o Mödde, sa elaka Måns, ska det var humor?
Litet (s)tödigt, sa Bill.
Eller mörjigt, sa Bull.
Idioter det är ju glatt sossigt, sa Måns och gav Bill en örfil.
Jätteglatt, sa Bill och höll sig för örat.
Jättesossigt, sa Bull och tröstade Bill.

Anonym sa...

Klara har rätt.

Hej Bo, kul att du tittade in.

;)

Eva