måndag, november 17, 2008

Invasion

Det sägs att man inte saknar kon förrän båset är tomt och något lite ligger det väl i den saken.

Denna helg är huset fullt. Barnen med flickvän respektive pojkdito, egna vänner, deras vänner och vår hårt stampande katt har invaderat huset och det är så mysigt att jag snart hotar någon med att skaffa en kull ungar till. Vi har firat sen födelsedag.(Det är Andra året i rad ni är bortresta på min födelsedag, säger nittonåringen förgrymmat. Se där! Hon saknar oss lite i alla fall.) Tusenfotingarna återuppstår fast mindre än vanligt i hallen, och miljoner jackor hamnar i garderober. Inte på golvet. Och de nyss så målbrottsfyllda rösterna är nu vuxna unga män som utdelar vuxna kramar (!) och meddelar nyheter om studier, om Flogstaskriet, om jobb, reseplaner och så vidare.
Vad nu. Hur gick det där till egentligen? Håller dom på att bli vuxna?

Hm, men en liten sladdis kanske? Men sen träffar jag de uttröttade småbarnsföräldrarna i bekantskapskretsen och inser att det blir att vänta in nästa generation istället så man kan återlämna battingarna när det blir för tröttsamt.

Men det är mysigt med vuxna barn också. Jättemysigt.
Och helgen började inte sämre med goda vänner på besök, en halv natts prat och sen satt vi och spelade gitarr och sjöng, nåja försökte sjunga, andra halvan av natten.
- Ha. sa vännen H belåtet när han fick klart för sig hur länge vi suttit uppe egentligen. Man är väl ung igen!
Njae. Kanske inte ung. Men lovande.

Inga kommentarer: