lördag, november 29, 2008

Advent


Nu är det den här tiden igen:
  • Man vaknar och det är mörkt.
  • Sen gör man saker en hel dag och det är mörkt och alla lamporna inne är tända hela dagen.
  • Sen kommer man hem och det är mörkt.
Förra helgen var det snökaos och fyra decimeter snö ramlade ner praktiskt taget på fem minuter eller så. Det var hjärtskärande vackert och ljust fast det var mörkt.
Sen kom naturens egen fönapparat, och smälte alltsammans på några timmar i torsdags. Det var bara slask och blött och - isch!
Så nu är det mörkt igen.

Som reaktion tänder jag nu den lilla granen i plast och släpar fram ett antal adventsprylar och ljus och lampor och myspysbelys-ning.
För att vara vår familj är det rekordtidigt.
För de flesta är det helt normalt, det är väl första advent!

Igår kväll hade jag för en gångs skull ärende inne i Stockholm city om kvällen - vi såg the Producers på China vilket fö kan rekommenderas. Mycket folk överallt och nu är all julbelysning uppe, Pub målat i ljuskaskader, NK:s berömda julskyltning lockar många att stanna, Kungsan och Stureplan konstfärdigt ljussatt och röda matten utrullad på Biblioteksgatan. (Intresserat studerar vi vilka som går på röda mattan och vilka som försiktigt går sidan av den. Jag går mitt på.)

Jag gillar de där lamporna, de överdådiga juldekorationerna, även om de svenska varianterna är blygsamma i jämförelse med de man kan se på andra håll i världen.
Så nu slutar jag förbanna mörkret och tänder ett ljus istället.

Inga kommentarer: