fredag, oktober 24, 2008

Sanning eller konsekvens

Sanning eller konsekvens är en lek där man måste vara minst två personer och den är mycket populär bland barn och ungdomar. Det leks ibland även av vuxna, oftast i samband med möhippor eller svensexor, med en mycket mer sexuell framtoning.

Reglerna är mycket enkla men väldigt strikta. Det går kortfattat ut på att en person (frågeställaren) frågar en annan (den svarande) om han eller hon väljer "
sanning eller konsekvens". Om personen väljer "sanning" så måste svaranden svara helt ärligt på en fråga som frågeställaren väljer. Väljs "konsekvens" så måste personen istället göra något som frågeställaren bestämmer, vilket ofta blir någonting pinsamt eller äckligt. När svarande har gjort det som har bestäms eller svarat på sanningsfrågan får denne fråga en annan deltagare om den väljer "sanning eller konsekvens". Så fortsätter leken tills deltagarna har tröttnat.

Ibland faller leken platt då deltagare inte vågar göra det som frågeställaren kräver eller inte vill svara på alltför genanta frågor. Väljer man "sanning" finns det inte heller mycket som kan avgöra huruvida svaranden ljuger eller inte, utan det handlar om ärlighet.

Texten ur wikipedia kändes plötsligt kolossalt aktuell.

Inga kommentarer: