tisdag, juni 17, 2008

Vår största tillgång i politiken...

...just nu är ordförande för moderaterna i Barn och utbildningsnämnden.
Bo Callerhorn.

Axplock ur debatten i kommunfullmäktige igår:
- Ja, jag vet att det skulle varit en satsning på förskolebarnen här nånstans men jag hittar det inte i tabellen just nu....

Och sen en stund senare när det gått upp för honom att det inte finns någon satsning i "hans" tabell, en lektion i Ny Matematik:
- Man tar alltså en grupp barn på 18. Eller förresten 20. Och sen lägger man till två barn och dom får 100 000 med sig var och en i skolpeng så att säga, så att då tar man bort två barn och bildar en ny grupp så blir det 18.

Skicka ut Bo Callerhorn på turné. Han är tveklöst en tillgång för oss i oppositionen.
Men han är livsfarlig för tilltron till demokratin.

Mer kul ur debatten är kristdemokraternas enorma tilltro till vårdnadsbidraget på 3 000 kronor som ska skänkas till var och en:
Stefan Berg säger tvärsäkert att studerande med studiemedel kan få dem för den halvan av dagen de inte pluggar och dessutom ska skiftesarbetare kunna få vårdnadsbidrag - grattis alla ni på chokladfabriken!
Maria Fält meddelar att fastrar, mormödrar och andra släktingar kan få vårdnadsbidraget - ja faktiskt vem som helst som tar han om ditt barn, i ett litet fint kuvert!
Rostfritt alltså tolkar jag det som. Skattefritt. Svarta pengar!

Det är väl enda chansen för penionärer att få nåt ut av den här regeringen, om kristdemokrater runt hela landet gödslar mormödrar med 3000-kronorskuvert.
Det är bara det att mormödrarna nuförtiden ofta är yrkesarbetande och kanske inte har vare sig tid, lust eller ork att ta hand om barnbarn.

Nej. Förläng föräldraförsäkringen. Mer rättvist, man kan leva på det och det skulle ge den effekt kd påstår att de vill åstadkomma - ett fritt val att stanna hemma med sina barn lite längre.

Raka besked:
Eila Bromme folkpartiet och ordförande i Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden lovar att behålla skolbiblioteket. Det finns nu på band att så länge hon är ordförande så rör ingen skolbiblioteket.
Hon fick fler raka frågor;
Vi socialdemokrater vill satsa på en till lärare i Särvux, Eila Brommes motbesked är "vi utreder". Ett ickebesked alltså.
Nå, jag lovar att hålla utredningen varm! Behovet är enormt, det står över 120 i kö och just nu finns plats för 23. Särvux är såpna saker som gör verklig skillnad om man talar om funktionshindrades möjligheter att röra sig i samhället på mer lika villkor som andra.

Vårt försök att plädera för språkstöd i gymnasiet med särskilda språkklasser och medel till Iski (Internationella språk och kulturutvecklingscentrum) som redan är hotat av nedskärningar efter bara ett år i drift, föll på hälleberget.

Drogkampen har de svårt med, det är tydligt att folkpartiet inte gillar att den läggs ned men inte kan stå för det. De försöker på nåt sätt stå både för det och vara emot det genom formuleringar som att "alla rektorer har lovat att rapportera vad de gör istället"-.
Ja tror jag det. Det står så i lagen:
alla skolor ska ha ett alkohol- och narkotikaprogram, ett antimobbningsprogram osv.

När det gäller privatiseringsfrågorna så dominerade de naturligt nog debatten i olika skepnader. Där fanns en "flodvåg av intressenter" påstods det från borgerligt håll.
- Sex stycken, sa vi syrligt.
- Så nu vet vi inte riktigt vilka superlativer som ska beskriva om det blir sju intessenter nån gång.
- Mångfald, sa borgerligheten.
- Ingen skola eller förskola har ändrat pedagogik. Det har aldrig varit motivet för privatiseringarna den här gången, konstaterar vi. Det var däremot fallet för de tio-elva förskolor som startat av egen kraft innan moderaterna kastade sig in i privatiseringsvågen.
Under den tid socialdemokrater hade ansvaret ihop med vänsterpartiet och miljöpartiet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Borgarna i Uppsala är ju svårslagna, tänker på deras beslut att inte lägga någon budget ett år den senaste gången med motiveringen "Det finns så mycket annat man kan ha eb opposition till". Men jag undrar om ni i Väsby inte har några riktigt värdiga konkurrenter....

elisabeth sa...

Underbart!!

Å han som inte hittar i sin egen budget han har just skänkt bort nästan alla östra väsbys skolor och förskolor...undra hur han tänkte då....??????

Jag har barn på fresta skolan och jag vet inte vad jag ska göra just nu...
Har ställt mig i kö på bredden men där är det fullt för tillfället i den årskurs jag har barn i....
Ska jag behöva sätta ett busskort i handen på min 11 åring å låta honom förflytta sig själv över hela väsby...???
Det känns inte bra...
För busskort till våra barn i östra som inte har tillgång till någon annan skola en "magnetica educationsskolor" det finns det inte pengar till i HANS budget......
MYCKET BESVIKEN OCH UPPRÖRD!!!!!

Anonym sa...

Titta in på www.ment.se
Sök på Upplands Väsby
Mycket läsvärt