lördag, juni 14, 2008

Alternativet

Tjugo öre.
För en genomsnittlig Väsbybo betyder det ungefär 40 kronor varje månad.
Eller:
Mindre barngrupper, mer specialstöd för barn i behov av särskilt stöd, en till särvuxlärare (vi har bara en enda särvuxlärare i hela kommunen idag).
Och rädda Drogkampen.

Och ändå blir det ett större överskott att lägga på banken för de hårdare tider som vi vet kan komma.
Vi behöver bygga om , rusta, bygga nytt för skolan, äldreomsorgen och så vidare även i framtiden.

Ja. medborgarna i Upplands Väsby har ju röstat fram de där moderatstyrda jepparna som hellre vill ha sänkt skatt och vårdnadsbidrag och privatisera allt som går att privatisera. Om nån trodde att folkpartiet, kristdemokraterna eller centerpartiet får vara med och bestämma, så tycker jag man ska kika efter en gång till vad de lovade före val och vad de sysslar med idag.

Nu har jag även uppmärksammats på att skolbiblioteket i Vilunda slåss för sin överlevnad. En folkpartistisk hjärtfråga trodde jag.
I en kommun med så många ungdomar som för det första inte har klarat grundskolan med fullgoda betyg (nästan var tionde efter nian och efter sommarskolan), och för det andra kommit hit til Sverige från hela världen och därför behöver lite extra stöd för sin språkutveckling - så är givetvis utbildade pedagopger i skolbiblioteket en kolossalt klok investering.
Jag hoppas verkligen ryktet är osant att skolbiblioteket också är hotat.
Eila Bromme, ordförandei gymnasie- och vuxenutbildnignsnämnden, vad fasen håller ni på med i folkpartiet nuförtiden?

Fullmäktige debatterar budget på måndag.
Kom dit!
Start klockan 14.
Kafé fullmäktige som vanligt vid sextiden, det vill säga det brukar nuförtiden betyda arga medborgare med skyltar och namnlistor, och tvära moderata politiker som skäller ut bekymrade föräldrar, istället för de samtal vi hade förr.

Är det där värt 40 spänn i månaden? Ja jag bara undrar.

Inga kommentarer: