onsdag, maj 28, 2008

Nytt inläggDe politiska kampanjerna nuförtiden är lite förvirrande. Observera nystavningen av motsatsen till ordet utvecklas nedan.

Det är sånt som förklarar affischer som den ovanför. Kanske.

Jan Holmberg har sedan affischen gjordes gått vidare i alla fall och i sin roll som kommunstyrelsens ordförande lärt sig bryta inte bara mot stavningsregler utan även lagtexter.


Å andra sidan har jag läst på stora affischer i tunnelbanan på sistone att moderaternas lokala reklambyråmänniskor fått gå i gymnasiet för att lära sig stava, men dessvärre gick de fel och hamnade på ett dagis med en massa klossar där de lärde sig att ljuga också kan stavas statistik.Eller nåt?


Den här varianten med tomatodlingar är åtminstone lite innovativ. Vilket betyder nytänkande, uppfinningsrik. Men inte nödvändigtvis sann eller ens sannolik.
Men man kan gissa hur det gått till. Först gjorde byrån ett försök som syns nedan.

Nu "ännu nyare" moderaterna, men hela kampanjen slogs omkull av att Sten Nordin gjorde comeback i Stockholms stadshus. Och mycket kan man säga om den mannen men särskilt ny tycker nog inte ens han själv att han är.
Sen kom väl reklambyrån på att moderaterna var ett så mossigt gammalt ord att de bytte ut det ordet, istället. De greppade efter vad som helst. Bara inte nya moderaterna för nuförtiden har ju folk förstått att var samma gamla moderater.
Nya jobben. Nya skolan. Nya välfärden.

Listigt. Men helt obegripligt.

PS.


Det ryktas att moderata ungdomar letar i sina lådor efter knappar de kan återanvända på vilka det står;
"Jag vill också byta statsminister"
Jag lånar gärna ut den handfull jag fick av muffarna efter förra valet.
4 kommentarer:

erik l sa...

Ska "avecklas" vara avvecklas eller av-äcklas?

Anonym sa...

Ave vet jag vad det betyder.
Men vad tusan är cklas???
;)
Tack för medlemmen....
//ER

James b sa...

Men varför Lövvet...har de medvetet snott ett V från avvecklas? R they tryin' to mayk sum kind ov edookashunul poynt abaht spellin'?

Anonym sa...

That guy must be Irish.
Say no more....

;)
ER