onsdag, mars 05, 2008

Sex och makt i politiken

Nu blir det mycket uppmärksamhet på demokraternas kampanjer. Jag hör svenska eller svensk-amerikanska analytiker hävda att det ger 70-åringen McCain ett slags försprång, han kan ju starta sin kampanj nu innan demokraterna hunnit utse sin kandidat.

Jo.

Men vinnarloppet handlar om Obama-Clinton. Innan den fajten är klar får nog McCain se sig om efter utrymme i medierna. Att han kommer attackera Obama ser jag inte som självklart. Jag tror han kommer sikta på Clinton för hon är den farligare av de två, den skickligare och mer erfarna politikern.

Den här rullen antyder ungefär vad man kan förvänta sig i den kommande presidentvalkampanjen när den kommer igång.

Detta är från Fox television, republikansk stor tevekanal med enormt höga tittarsiffror.

Och rullen är en stulen idé från den franska presidentvalkampanjen intressant nog, får se om jag kan hitta den filmen senare. Fast där är det Sarkozy som prasslar med Segolénè Royal.

I båda fallen är temat det samma. Störta befälhavaren och gör henne till sexobjekt, simpelt.

Men i den här filmen finns också ett drag av rasistkortet med. Swiftkids-kampanjen jabbar åt flera håll men mildare mot McCain än andra. Mitt Romney, Huckabee och andra kandidater på den republikanska sidan får sina rundpallar också, men huvudmålet är definitivt Hillary Clinton och Barack Obama.

Uppdraget blir hur som helst tydligt;

Med humor sprider vi budskapet. Avsändaren är dold. Men undertonen är otäck. Riktigt läskig. Dirty Campaign illa utklädd i humorrustning. Passa er för tekniken, den kommer hitåt.2 kommentarer:

Catti Ullström sa...

Det är ju så absurt att man knappt tror det är sant. De är ju för tusan barn. Absurt, absurt, absurt.

Eva sa...

Hmm. Redneckshöger finns här också. Se upp.