torsdag, februari 14, 2008

Våga bojkotta alla hjärtans dag


Det är urtufft att vara ung och inte bara barn, ungdom, utan vuxet ung.

Stockholm är landets tätaste singelstad. Detta är ett faktum och inte odelat skoj. Alla singlar har inte Sex and the city som förebild, alla singlar har inte självvalt singellivet.

Så när affärsmän med snille men utan smak lyckats med konststycket att lansera "Alla hjärtans dag" låter det kanske trevligt, mysigt, jättebra i en första handvändning.

Sen börjar man fundera.

I Stockholm har Alla hjärtans dag urartat på skolorna så att barn som inte får några hjärtan eller rosor eller rara kort blir mobbade, ja eller rättare sagt, mobbningen blir extra tydlig.

Därför bojkottar flera skolor i Stockholm denna för affärsverksamheten säkert lönsamma dag.

Jag sällar mig till bojkotten.

Länken går till Dagens Nyheter och för första gången på mycket länge ser jag en korrekt användning av ordet utanförskap, nämligen som liktydigt med utanför. Tack DN, fler språkpoliser i spalterna!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Jag håller med dig, Alla hjärtans dag är ett i grunden rätt hjärtlöst jippo.

Dock, eftersom så många anammar det komme vi i Amnesty i Helsingborg i morg.. nej, idag är det ju, att dela ut specialgjorda Alla hjärtans dag-kort vid danmarksfärjorna. Innehållet är avsett att få mottagarna att haja till och fundera. Det handlar nämligen om trafficking.

Det var nog inte så som de av dig omnämnda smarta affärsmännen tänkt sig.

Eva sa...

Bravo! En idé att ärva.

Nathalie Sundesten Landin sa...

Själv försöker jag göra något för de hjärtebarn som finns - skänker en slant till hjärtebarnsföreningen eller så får sonen välja middag och efterrätt. Men oftast går den dagen helt obemärkt förbi :-)

Ke sa...

Det är beklämmande att se hur public service-finansierade kanaler är med och lanserar "Alla Hjärtans Dag" som en händelse av allmänintresse. Det massiva mediedrevet blir ett påhopp som säger att det måste vara något fel på den som inte "firar" AHD. Det är också att strö salt i såren hos de som av olika anledningar är "ensamma" .

Mariah Johansson sa...

Håller med till 110% de har gått överstyr med denna dag! finns så mycket annat att lägga tid, pengar och energi på.