söndag, februari 10, 2008

Tre jävligt förbannade unga kvinnor


Det är ett helvete att vara ung och tjej, skriver Catti. Hon är ung, pluggar till lärare, engagerad. En av dem som vi behöver både i skolan och i politiken.

Men här skriver hon om nian. Man behöver läsa den här texten, och snegla på kommentarerna också för den delen. Men passa magen, man blir lätt kräkfärdig.

Dagens diss, kommer från Sara och nu är det förslaget att tvinga isär familjer det handlar om. Måltavla förstås integrationsminister Billström men först att säga de här sakerna var statminister Reinfeldt.
Sara mår också rätt illa. Det är inte så konstigt om man tänker efter.

Man flyr alltså ett krig. En katastrof, Ett trauma. Är tvungen att lämna delar av familjen, barn, män, hustrur, syskon, efter sig. Tills man kommit fram nånstans, hittat ett lugnt hörn i världen och kan förenas igen.
Det är det Reinfeldt och Billström vill förhindra; att familjer förenas. Så var det med den moralen.
Motiv - "de ska inte komma hit och lyfta bidrag." Känns tongångarna igen?
.
Sist men inte minst Katrine Kielos i Fokus som summerar alltsammans i en utmanande fundering om inte svenska folket gått på världens jävligaste one-night-stand., ett engångligg med förfärande effekter.
.
Ja. Skulle jag tillägga, och utan några himmelssprakande sensationer heller. Det var bara yta alltsammans, inga fyrverkerier so to speak, i varje fall har vi inte sett dem ännu?
.
No, folks, I´ll stick to my man:
Gammal man gör så gott han kan
men han dansar fan så illa
hela kroppen rister han
men ändan den står stilla!
(Hans Alfredsson)
.
Gamla förhållanden är kanske inte så jädra tjusigt alla dagar, men tryggt. Just så är, tror jag, socialdemokraterna.
Inte så fancy paketerat kanske. Men man vet vad man får.
.
En ros.
Inte en massa meningslöst kladdande.

1 kommentar:

Catti Ullström sa...

Thank you. Det är lite intressant att se hur män reagerar när man talar om hur det är att vara tjej. De blir arga för att jag inte talar om hur det är att vara kille.

Men dels tycker jag dfet finns en poäng i att tala om hur det kan vara att vara tjej. Och dels har jag ju aldrig varit kille, så det är lite svårt att delge mina erfarenheter av att vara ung och kille....