torsdag, februari 21, 2008

Pudlarnas julafton

Interiör från Värmdö som haft pudelkalas.
Ingressen ur Nacka-Värmdö-posten:
Förlåt! Majoriteten gjorde en borderterrier, inte pudel, i fullmäktige i torsdags och erkände att de inte förstått vidden av vem som varit ansvarig för vad under 2007

Det vill säga politiska beslutsfattare har fått köa upp för en plats i talarstolen för att be om ursäkt för att det gick för fort, att de inte hade koll att de glömde kvaliteten i verksamheten.

Rätt gissat, inte i Upplands Väsby. Men i Värmdö.
I Upplands Väsby har de fortfarande inte fattat. Igår kväll hade vi gymnasiesnämnd och jag frågade igen om konsekvensen av de nya reglerna för gymnasiesöket är utredda och svaret förstås att de inte är det.

Nu har det gått två månader sedan beslut fattades, snabbt och fel. Det beslut som vi rev upp igår kväll - i Väsby - för att ge Värmdös ungdomar chansen till skolgång i sin gymnasieskola. Men bara för dem. De egna ungdomarna i Upplands Väsby får ingen närhetsprincip skyddad.

Ett erkännande kröp dock fram även över vårt nämndssammanträde, från fp-ordföranden som tillstod att det hade gått väldigt fort med beslutet om avtalet. Och hon har fortfarande inte fattat att hon drev igenom att riva upp det gällande beslutet om frisök.

Skrattpoäng till den nye avbytaren på folkpartibänken som presenterade sig med orden: ...och trots att jag inte har någon militär bakgrund är jag folkpartist!

4 kommentarer:

Annika Andersson sa...

Hej Eva!
På plats i rikets granna fjälltrakter för att fira sportlov vill jag bara ställa kontrollfrågan, ni beslutade er alltså för att bevilja Värmdö det sk. tilläggsavtalet?

Det beskedet hade nämligen inte så sent som idag inte nått Värmdös
ko(m)munledning (som själva ska ta ställning till hela paketet på ett extrainsatt fullmäktige på onsdag).

Det (m)oderna partiet kanske inte kommunicerar med hypermoderna media.

Apropå er diskussion i gymnasienämnden om att det gick fort.. Det synes det ha gjort för alla. Helt plötsligt verkar ingen vilja kännas vid ansvaret för detta. Och Erik Langby, Nackas högste tillika KSLs, han har valt att sitta på alla stolar och uppfattningar samtidigt. Får du en hint av någon om vem som visste något och varför det var en klok idé att hantera frågan på det här viset, slå mig en signal eller skriv en rad!
(Ja, jag är lite ironisk).

Kram från vintrigt landskap
Annika

Anonym sa...

Anders Borg.
Han vet allt.
Eller har åtminstone svar på alla frågor.
=b

//E

Anonym sa...

Och javisst ja. Jodå. Vi beslutade att Värmdö har kvar sin närhgetsprincip och Upplands Väsby har inte det.
Och fortfarande vet ingen här hur det går för våra egna elever. Det går säkert bra, eftersom vi beviljas motsvarande undantag när vi ber om det om två månader.
//Eva

Anonym sa...

Gör det, det skulle jag göra. Begära förtur alltså. Det saknas något i denna (m)odell..

Typ ansvar också för de som inte har tip-top-betyg..


Hoppas ni haft fina dagar i fjälltrakterna.


Annika