fredag, februari 22, 2008

Medlemsvärvaren

Igen. Fullsatt till sista plats.
Välbesökt medlemsmöte på torsdag kväll, och jag blir så glad dels för att så många kommer, dels för att debatten är ivrig, livlig, och förs med gott humör! Och att många kommer trots att vi inte hade några stora frågor eller stora dragplåster på dagordningen.
Men det kan bero att oron sprider sig om hur det ska bli med skolorna, med förskolor och äldreomsorg. Att SL-kortet kostar 690 istället för 620. Att inget längre är heligt, att det mesta kan privatiseras.

Man är väl lite knäpp men jag blir verkligen glad i själen, och i synnerhet när Suzanna kommer indykande mot slutet av mötet och berättar att hon nu strax ringt alla medlemmar i sin s-förening. Bara för att fråga vilka politiska frågor de vill ta upp, om s-föreningen ska överleva och om nån åtar sig att axla styrelseansvaret.
Ring partiet. Bra kampanj som förberedelse för medlemsvärvning!

Så kommer P in. P träffade jag nyligen för första gången men han har bott här i några månader. Vid vårt första möte räckte han fram näven och hälsade:
- Hej. Jag heter P och kommer från Hudiksvall och är medlemsvärvare.

Alla inbitna organisatörer förstår direkt vad han menar. P behövs hos oss, nu har vi tappat 19 000 medlemmar på ett år och är nere i 101 000 medlemmar. Dags att vända trenden alltså.
Man ska minnas att Segolénè Royal, socialistpartiets presidentkandidat i Frankrike, på ett år lyckades värva 100 000 medlemmar och fördubbla partiet i Frankrike.
Kan hon så kan vi!

Den åttonde mars på internationella kvinnodagen har vi nästa möte, och då är det årsmöte och - fest!

Det börjar redan klockan 15 med att Vanja berättar om arbetarrörelsens pionjärer, kvinnliga pionjärer. Utgångspunkten är boken Systrar Kamrater som Anne-Marie Lindgren och Erika Lindgren-Åsbrink har skrivit tillsammans.

Sen tar vi en stunds fikapaus klockan 16 medan folk samlas till årsmötet. Årsmötet brukar vara klart runt 18, och då har säker Danne kommit med gitarren och lust att sjunga allsång.
Vid 18-tiden är det alltså kalas!

Kom dit!

Och du som händelsevis läser detta och är nyfiken, och inte medlem eller inte brukar komma på möten - kom vet ja! Pröva oss. Annons i tidningen.
Eller
Stallet 8 mars, Klockan 15.

Politikerskolan måste jag nämna också, lockade 25 deltagare redan på första mötet en lördag mellan 10 och 13, med Anne-Marie Lindgren som samtalade kring socialdemokratin och värdefrågor.
Alla är välkomna, politikerskolan är öppen även för den som inte är medlem alltså.

Inga kommentarer: