lördag, februari 09, 2008

Om staplar och fulla byggnadsarbetare

Ett mångskiftande utvecklingsarbete står för dörren, skriver statsråden Ask och Bildt i en debattartikel i DN som handlar om behovet av en samlad svensk strategi mot terrorism.

Om ett mångskiftande utvecklingsarbete står för dörren blir det väl svårt att öppna den kan man tänka sig.

Ja, det var inte jag som sa. Det var Käringens sämre halva, fröken Besserwisser. Hon brukar även yttra sig när folk påstår att julen står för dörren och har skarpa synpunkter så snart saker och ting ska gå av staplar, såvida vi inte talar om båtar förstås.
- Eller fulla Byggnadsarbetare, sa svågern.

Däremot svänger fröken Besserwisser glatt med rättningskäppen och börjar skandera hejaramsor om man påstår att samma fulla Byggnadsarbetare rasar, till exempel kan de rasa över höjd a-kassa. Eller sänkt, det beror på.
-Troligare har de rasat ner i diket, efter att ha gått av stapeln, säger hon skadeglatt.

Jag minns en kolossalt spännande spökhistoria, eller rättare sagt jag minns den bisarra änden på det som kunde ha blivit en bra spökhistoria.
Den hade ett bra tempo, stegrande spänning, gåta, mysterium - ända tills nåt ljushuvud formulerade:
- Plötsligt föll månen in genom bibliotekets fönster.

Fröken Besserwisser fanns med då också och hon har inte slutat skratta än.
Så när två statsråd, bildade människor, erfarna, kunniga politiker, den ene för detta skolminister, skriver i kolossalt allvarlig ton att "Ett mångskiftande arbete står för dörren" i pravda så blir effekten dessvärre mer komisk än polemisk.
Sorry.
Jag lovar jag ska läsa lite i Bildts blogg så blir jag strax allvarlig igen. Där hittar man sällan något att skratta åt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nädu,det är båtar och fulla SÅGVERKSARBETARE det är frågan om. Dom som la sågat virke på staplarna för att torka. Stabbläggare hette yrket.

Eva sa...

Aha! Vakenhet råder.
Det är jättekul! Låt världen svämmas över av besserwissrar, låtom oss bilda en förening!
Inte nog med det låt oss påminna varandra om bortglömda yrken. Pappersrullare är ett sånt fint yrke också. Men de går sällan av staplar.


Givetvis har du rätt alltså. Också.
Här ett par yrken till:

Matematiker.

Bilmekaniker eller bilelektriker eller tolvvoltselektriker.

Klockare.
=)
Samt typografer!

Förklaringen finns här:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Stapel

;)