fredag, januari 25, 2008

När s-riksdagsgruppen gick i spin


Med risk för att man kastar sten i glashus men; den tänkare som försökte skapa spin kring Pär Nuder igår måste ha huvudvärk idag.

För kom inte och tala om för en gammal räv att inte det ligger en medveten s-läcka bakom skriverierna torsdag morgon - som sen accelererade med ett avskedsbrev (ni finner mig på gubbhyllan bredvid Bosse Ringholm) efter en halv dags försök till en slags dementerande och därpå en kommentar från Mona Sahlin som inte ligger på partiets hemsida.

Faktum är att det inte syns ett spår av att det pågår en ommöblering av partitoppen - om det nu är det som pågår - på partiets hemsida.

Jag förmodar att det alltså gått ut meddelanden från riksdagsgruppen men att man glömt informera personalen på partistyrelsens expedition. Av Dagens Eko kan man tro att ingen informerats förrän Aftonbladet berättade hur det ligger till på torsdagsmorgonen.

I don´t care.
Att en nyvald partiledare möblerar om är verkligen ingen överraskning, möjligen att det tagit tid innan det sker.
Men det är snubbel i hanteringen och sånt trubbel har vi inte råd med.
Jag har hittills snappat upp tre olika teorier om vem och varför, sånt har vi heller inte råd med. Rykten och spekulationer och tydligen ska de vara över hela helgen. Jisses.

Morgan är en av dem det spekuleras om förresten. Ur hästens mun läser man här, det vill säga Morgan skriver själv på sin blogg.

* * * *
Idag leder vi med 21 poäng (Dagens Nyheter, Synnovate fd Temo) över det blåa laget. S har 46,8, den borgerliga alliansen har 37,9.
I princip ligger alla siffror stilla utom en: kd har halverats och skulle inte ta sig in i riksdagen om det vore val idag om man ska tro Synnovates mätning.
Dubbelt trubbel alltså för alliansen: 37,9 minus kd är inte mer än knappt 34 procent.
Grattis kd!

Inga kommentarer: