torsdag, januari 10, 2008

Käringen mot StrömPär Ström tycker man ska byta feminism mot humanism.

Aha!


Jag tycker han är alldeles för blygsam. Nej, ge småkillarna ett schysst stålrör och en flaska brännvin och instruera dem i att alla som är emot gangbang är manshatare och slit för guds skull barbiedockan ur händerna på småkillarna på dagis så de inte blir bögiga.

Men lås först in din dotter Pär, och skydda det lilla näpna livet mot ondskan.

Claes Borgström däremot är jag hemligt förälskad i när han säger sånt som att JÄMO är en "statlig befrielserörelse" och talar om könsmaktsordningen som låser fast såväl män som kvinnor, i en tevedebatt igår där han var den enda som försökte höja debatten över den vanliga utropsteckensnivån.

Demokrati förutsätter jämställdhet, sade han också.
Krångligare än så måste det inte vara.

Nej låt oss kvinnor kräva lite mer lika lön men inte för att jag är feminist inte, utan för att jag är humanist! Eller demokratisk socialist!
För, det är svårt med alla ismer för somliga i Nya Välfärden; men det kan ju bero på att den Nya Välfärden i första hand tjänar en helt annan ism, (ny-)liberalismen. Och den säger bort med tassarna!
Vilket ju är en helt annan historia som inte har något med feminismen att göra. Dock är jag tveksam om humanismen skulle göra några inbrytningar i en nattväktarstat.
Men vad tusan. Ström är ju långtifrån ensam om sin uppfattning.

Inga kommentarer: