torsdag, november 22, 2007

Till eftertanke!

Det här inlägget har jag gått och klurat över i flera dagar. Jag har nog läst det tre-fyra gånger.

Min slutsats är att alla som intresserar sig för socialdemokraternas utveckling, förnyelsedebatten och värderingsfrågor bör läsa det inlägget. I synnerhet vi som sysslar med någon form av kommunikation av partiets politik.
Katrine Kielos. Klok kvinna. Artikeln finns också att läsa i SSU:s tidning Frihet.

För att förstärka något av det hon talar om vill jag upprepa helt snabbt vad vännen Martin sa i somras;
"Lösningen för socialdemokraterna när man förlorat ett val är inte att dra sig mot höger, utan att hålla tydligt till vänster. "
Han vet vad han talar om, han är partisekreterare för arbeiderpartiet i Norge som efter många år av instabilitet har fått ordning på både politiskt innehåll och kommunikation.
Och att hålla till vänster är att vårda värderingar, för mig är det till och med att utmana dem - de orättvisor som våra system har orsakat eller ännu inte löst.
13 av 100 barn växer upp i familjer som av Rädda Barnen med flera kan definieras som fattiga i vårt land.
Det betyder att i varje klass har vi åtmintone tre barn som inte har råd att...

I varje klass har vi dessutom barn med sociala och emotionella problem, som kan bero på hur de har det hemma. I varje klass...

Vår huvudmotståndare i den politiska debatten må kalla sig moderaterna eller vad katten dom nu heter nuförtiden, men vårt socialdemokratiska uppdrag är att bekämpa orättvisor.

På vilket sätt kan vi skapa förutsättningar för att alla barn tar sig ett steg närmare att uppfylla sina drömmar?

Genom att införa betyg i sexan? Knappast....

1 kommentar:

Linnéa H sa...

Heja Eva!!!!
Just det, vilken evidens finns det för att betyg i sexan löser skolans problem???? Nog finns det väl mycket annat vi kan göra för att få en skola som barn och unga trivs i, vilken är det bästa skyddet mot de riskfaktorer vi målar upp.