tisdag, november 27, 2007

På önskelistan

...som jag skickar till tomten står den näst överst, en Kaossillator. Bara namnet är så cool!

(Toppnoteringen får grammofonen som spelar in mina gamla vinyler direkt till mp3-filer tack så mycket utan en jädra massa krångel! Och som inte kostar flera miljoner. Och som äntligen efter tio års väntan finns på marknaden. Hurra hurra! )

Ja jag vet, nu är jag en ytlig, pervers prylgalning som borde ha skrivit nåt seriöst om den där urknasade fullmäktigedebatten igår istället, den drog iväg nästan till midnatt. Eller en politisk korrekt önskelista med fred överst.

Om det kan man kort säga så här:
Den moderatledda majoriteten sparar på allt och låtsas att de inte gör det, som om ingen skulle märka skillnaden när tolv lärare försvunnit och sånt. Detta för att sänka skatten med 20 öre.

Vi socialdemokrater tycker faktiskt inte att kvaliteten i skola, förskola, gymnasium och i äldreomsorg duger, så vi vill satsa på sånt som mindre barngrupper, lägre taxor till de gamlas hemtjänst och göra en särskild satsning på 1,5 miljon i gymnasieskolan dels på språkstöd för flerspråkiga elever och de som nu går IV-program, dels för att ge den nya lärlingsutbildningen en kvalitetsstart.
Dessutom vill vi satsa på vuxenutbildningen för vi ser att behoven strax börjar öka igen och att nu är det de unga långtidsarbetslösa männen med kort eller ingen utbildning som står på tur och de behöver tillgång till den dyrare yrkesinriktade utbildningen.

Den jävstyngde ordföranden för barn - och utbildningsnämnden, Bo Callerhorn, som aldrig får svara på några frågor eftersom han delat ut en del av verksamheten till sin fru och var nära att dela ut ett dagis till sin dotter och hennes kompisar också, han fick igår en fråga han får svara på, men inte kunde besvara:
Frågan om varför den ena av de två som tog över alla förskolorna i centrala Väsby plötsligt har hoppat av efter bara tre månader - och följdfrågorna som uppstår;
Vad händer nu för 550 barn och 120 anställda?
- Jag vet faktiskt inte, sa han, antagligen alldeles uppriktigt.

Noll koll.
Vi pratar om kommunens tredje största arbetsgivare eller nåt sånt, som tog över verksamhet i september. Nu i november försvinner alltså den ena av ägarna och den högst ansvariga moderata politikern hade inte en aning!
--

Så efter fred på jorden, utraderad fattigdom, allt gott åt alla på jorden, satsning på barn och unga, satsning på äldre, ombyggd gymnasieskola, ny simhall, bättre ordning och reda i kommunen och förresten inte bara där - i landstinget gungar det rejält också med nya vårdvalet, nio nerlagda närakuter, hyra för rullstolar och höjda SL-taxor, för att inte tala om i regeringskansliet som leker hela havet stormar.

Men efter alla de där sakerna så önskar jag en rejäl näve pepparkakor till alla moderatledda makthavare så de besinnar sig och blir lite mänskligare och lite mer jordnära eller åtminstone sanningsenliga.

Och sen önskar jag mig den där mp3-grammofonen. Och en Kaossilator.


2 kommentarer:

anna sa...

Snälla berätta var man hittar den grammofonen någonstans som gör om till mp3-filer!!?? Det skulle verkligen vara den perfekta julklappen till vissa....

Eva sa...

Clas Ohlson! Gör inte bara pojkar av män utan även töser av Käringar!

http://www.clasohlson.se/Product/Product.aspx?id=23727646