fredag, november 30, 2007

Moderata nepotister - nu ger hon bort en skola till sin man.


Föreningen moderata nepotister som delar ut skolor, förskolor och annan gemensam egendom till anhöriga och vänner har nu fått en ny medlem;
Ann Landerholm (m) kommunalråd i Strängnäs.
Gratulerar till medlemskapet.
Henrik Landerholm, hennes man, glädjer sig åt den nya skolan han fått i julklapp av sin hustru - i kommunal regi hetter den Karinlundskolan i Strängnäs.
I maken Henrik Landersholms händer blir den Europaskolan.

Grattis. Grattis.

I Upplands Väsby finns flera medlemmar i klubben, men paret Callerhorn tar priset här, han ordförande i Barn- och utbildningsnämnden, hon ägare till privatdagmammorna som nu också ska få ett hus i gamla Smedsgärdsskolan som ju lagts ner sedan friskolan Vittra etablerat sig 100 meter därifrån. Vittra som, ska man understryka, har betalat vartenda öre av sitt skolbygge med egna investeringsmedel till skillnad från vissa andra.
Täby och Tibbleskolan är ju riksbekant som ett annat fall, men där var faktiskt rektor och lycklig ny ägare inte gift med Filippa Reinfeldt eller nån annan Täbymoderat. Noga räknat var rektor inte ens nära släkt.

(Hur skiljer man förresten dagmammor i en nedlagd skollokal från dagisverksamhet? Jo de följer inte förskolans läroplan och saknar utbildad personal, men kostar lika mycket!)

Paret Widholm är inte riktigt samma sak men väldigt nära eftersom det handlar om nära nog monopol, 7 av 8 förskolor i en ensam ägares händer, hon gift med fastighetschefen som ytterst ansvarig tjänsteman ansvarar för hyresförhandlingarna. Men de platsar inte i klubben och skälet är att hon fick förskolorna i present av - Bosse Callerhorn.
Och dom är såvitt jag vet inte ens särskilt goda vänner. Faktum är att det ryktas att Callerhorn försökt ta ifrån Widholms några förskolor men inte vågat.

Grattis grattis ändå säger jag till alla dessa nyblivna miljonärer.

Glad jul alla barn. Tänk så mycket bättre det blir nu!

Andra bloggar om: , , , , , ,

Inga kommentarer: