fredag, februari 02, 2007

Bidrag till städningen välkommet

Vi har delad vårdnad. Hunden Kasper bor halva sin tid hos familjen H. Och nu sa fru H häromsistens att

"Vi städar jämt, men det märks inte".

Då sa jag som det var:

"Hos oss är det tvärtom. Vi städar aldrig och det märks.

Dammsög dock igår, eftersom hunden Kasper är Otrolig på att släppa hår överallt.


Hushållsnära tjänst.


Ser då i Rapport att varannan kan tänka sig köpa städhjälp och det tror jag det, om priset är det rätta. Vad nu rätt pris kan bli.

Jamen, varför inte egentligen. Om alla landets barnfamiljer kunde få ett handtag med städningen, så får de ju tid till annat, kanske öka produktionen i turistbranschen, spelbranschen, musikbranschen, bilindustrin eller var de nu kan tänkas finnas, kanske i den tärande sektorn vården, skolan och omsorgerna...

Oupps, där svor jag visst i kyrkan igen.

Men om nu alliansen menar, på allvar, att det där med städningen är så otroligt mycket viktigare än allt annat i samhället att satsa skattepengar på så är det svårt att säga nej tack till lite städbidrag. Varför inte klämma till och löpa hela linan ut?

Vi har dagis och skola och gymnasieum och äldreomsorg och sjukvård och kollektivtrafik - och så inför vi nu städis.

Alla har rätt till subventionerad städhjälp varje vecka.

Sen ska man utvidga det till fler områden tycker jag; tvätt. Tvättis.
Tömma diskmaskinen, tummis, handla mat, handlis eller shoppis. Tvätta och tanka bilen, mackis, byta däck på densamma, rubbish, putsa fönster, putsis, valla hunden, hunddagis, kratta gången, krattis, skotta snö, skottish, och naturligtvis laga middag. Kockis.

Engelsk frukost

Eller frukost, tänk en engelsk frukost varje dag med ägg och bacon och små feta korvar.

Och eftersom det är en mänsklig rättighet skulle vi få en chaufför som körde oss hem från festerna när vi druckit alldeles för mycket och till gymmet när vi försoffat oss på alla oxfiléer vi käkat. Med LO.
Klippa gräset.

Vi skulle ha en central för professionella butlers helt enkelt, Butlerscentralen, som kom hem och artigt undrade saker och sen strök tidningen innan vi läste den, och skjortorna fast med ett annat strykjärn kanske. Och putsade silvret och...

"Älskling, har du ringt Butlers och sagt till att Kalle ska till dagis lite tidigare idag och ha matsäck med sig och att Lisa ska ha både gympapåse och gitarren med sig? "


Det som oroar mig är att vi har en ganska rask ökning av behovet på äldreomsorgssidan. Så risken finns att vi trollar över städbidrags-emottagare bland de pigga, unga friska, men inte har några kvar som kan hjälpa de allt skröpligare 40-talisterna med samma sak.

Ja förresten, skyll er själva, det är väl ni som tutat i mänskligheten att den som har flest prylar när han dör vinner.

Så varför inte börja med städavdraget på samma sätt som vi gjort med dagisfrågan. Först får alla över 85 det där avdraget eller bidraget. Sen sänker man åldern allteftersom man har råd tills det om tvåtusen år är vår tur, vi barnfamiljerna.

Javisst ja, det ska betalas. Opps. Tänkte inte på det.

1 kommentar:

Anonym sa...

Halloj, gå in på denna sida: http://extremetracking.com/?reg

Där kan du skaffa dig besöksstatistik. Om du behöver hjälp för att klippa in den eller nåt, hör av dig.
Nath