tisdag, januari 23, 2007

Preskriptionstiden för en TobleroneDet har varit en underlig vecka.

Först kommer byggfacket G och berättar att Mona minsann ville införa strejkförbud för "nåra år sen".


Han får ge sig när han blir påmind om att det var Stig Malm och Ingvar Carlsson som våren 1991 införde pris- och lönestopp, för att hantera den akuta kris vi då var på väg in i. Mona var väl tre veckor på posten som arbetsmarknadsminister när hon kallades ut för att försvara denna populära åtgärd för sjutton år sedan. Stod upp i snålblåsten redan på den tiden.

Sen kom informatören M och meddelade att Mona inte kan tala engelska. Var kommer såna dumheter ifrån? Nå för den nyfikne kan jag berätta att hon talar en utomordentlig engelska, bättre än vad jag gör i alla fall.Och otaliga historier har jag fått höra den senaste tiden om vad man kan göra med statens kort, förutom handla Toblerone. Ingen minns den lilla notisen på näst sista sidan i DN halvåret efter skandalen som meddelade att regeringskansliet tvingades betala tillbaka 10 000 kronor till Mona Sahlin som hon lagt ut av egna pengar men som RK skulle ha betalat.

Vet du om att man kan skrapa isiga bilrutor med kreditkortet också?Någon försökte inleda ett samtal som handlade om gröngölingar i politiken och det får man väl ändå säga att få har väl sån gedigen erfarenhet som Mona Sahlin. Man tager sig för pannan, det ena ryktet underligare än det andra flamsar förbi. Och jag minns plötsligt hur det då, för tio år sedan, cirkulerade ihärdiga rykten om att Bosse Sahlin skulle vara spelberoende som en slags förklaring till att p-böter betalats sent. (Som inte heller var sanna, måste man kanske tillägga!)

Nå, man kan tycka vad man vill om Mona Sahlin, men detta finner jag tänkvärt:

Preskriptionstiden för mord är tjugofem år, för misshandel fem och våldtäkt tio år.


Etiketts-brottet att som jämförelsevis ung (39), framgångsrik svensk meddela offentligt att man vill ha makt och vill bli partiledare är däremot oförlåtligt.


Om man är kvinna och socialdemokrat vill säga...

* * * *
Heja Mona. Det behövs lite plask i ankdammen!

Inga kommentarer: