onsdag, januari 24, 2007

Det ska fan va småföretagare i Reinfeldt-landHar just räknat ut att jag får betala 823 kronor mer i skatt, i månaden från och med nu i januari.
Det beror på att Käringen är småföretagare. Det ska f-n va det i ett land lett av moderater.

Socialdemokrat och företagare, går det ihop? Svar ja, självklart, det bevisas ju nu.

Räkningen om den höjda a-kassan kom också idag. 240 spänn till.
Minskat avdrag för fack-avgifter och a-kassa, ytterligare någon hundring. Och så där kan man fortsätta. Stöd för bredband, hemdator, bort.
Vi jublar åt vårdnadsbidraget som kanske ska komma och blir hela 3 000 kronor varje månad om man vårdar barn och man på heltid. Jippee.

Fast kidsen är ju stora och studentklara, och om de alls får nåt studielån eller plats på universitet får man väl vara glad...
Å nånstans att bo. Det blev ju dyrare att bygga bostäder också. Fast det talar Antonia X:on Johnson som huserar i vår kommunstyrelse nu inte alls om. Hon kanske inte heller har begripit ännu att NCC, Skanska och JM och allt vad byggföretagen på trakten heter också drabbas av alliansblått bidragsbantande.

Nu ska jag göra en spådom:
Förra gången borgarna styrde, 1991-1994, startade de starkt med att rota i bostadssubvetionerna - effekten blev tvärstopp på byggandet och drygt 10 000 sk Danellgropar.
Och sen; kräftgång i ekonomin, 400 000 arbetslösa, negativ tillväxt, alltså ekonomin krympte med fem procent de där åren, när den borde ha vuxit med ett par-tre procent årligen. För första gången sedan 1930-talets depressionsår krympte det ekonomiska utrymmet och vi fick fira en jul i sällskap med 500 procents ränta 1992, och ändå ökade statens och kommunernas utgifter så vi hade skulder långt upp över landets alla samlade skorstenar. WOw.

Nu är det hisschakt istället, samma effekt, nya gubbar vid rodret; Odell-hissar. De börjar på exakt samma sätt, med den skillnaden att den här gången är ekonomin starkare och tål mer, men inte hur mycket som helst.
Dvs de petar i grundstommarna för ekonomin, som regler och ekonomi för byggande och boende, och skapar osäkerhet på marknaden.

Min spådom är att den lysande ekonomiska uppgången, med 80 000 fler jobb på bara ett år, före nästa årsskifte har vänts i kräftgång, på grund av att borgarna inte kan elementa i ekonomisk politik; osäkerhet är det värsta marknaden vet.

En gång till. Osäkerhet är det värsta marknaden vet. Inte höga skatter. inte ens för många regler ller för många skatter.
Osäkert är värst.
Ska högern aldrig lära sig det?
.
Alliansen med Borg och Reinfeldt och grabbarna har nu halverat det riktade företagsstödet och resten försvinner vid nästa årsskifte. Då blir det 800 spänn till i skatt för Käringen. I månaden.

Jodå, det lovade alliansen i valrörelsen fast med väldigt små bokstäver, de brassade liksom på med större ord och högre röst om sänkt inkomstskatt, fast den är ju redan uppäten och det med råge för en sån som Käringen som bara sliter för brödfödan och inte tjänar miljoners med pengar.

En och annan företagare har begripit den saken först nu, så det har blivit lite liv på företagarnas organisationer.

Men hallå - trodde ni verkligen att Borg och Reinfeldt och Maud och grabbarna bara skulle dra ner på bidragen till arbetslösa, gamla och sjuka, och sen inte röra de bidrag som företagarna får?
Jasså. Det trodde ni. . .

Fick dessutom höra på nyheterna att små nystartade egenföretag drar ner produktiiviteten i landet och alltså inte borde få förekomma eller åtminstone inte uppmuntras.
Yes. Företagarvänligt klimat kallas sånt.

Träffade iförrgår kväll företagsledaren H som ansvarar för åtskilliga tusen människors dagliga förvärv och jag kan svära på att han aldrig tänkt tanken att rösta nåt annat än väldigt väldigt blått.
Även han muttrade med ett snett leende nåt om behovet av att byta regering. Redan...

Så till misströstande i samma båt som Käringen; stå på.
Vi behövs visst och vi är många, faktiskt en hel liten folkrörelse på sisådär 600 000 människor. Men rösta på ett parti som är företagarvänligt nästa gång.
(I EU är vi 13,8 miljoner småföretagare).


Det finns ingen ångervecka tyvärr i politiken, men det kanske vore dags att införa det?

Inga kommentarer: